Sposób przygotowania:
Ciasto z z kremem bakaliowym
Białka 7 jajek ubijam z 7 łyżkami cukru, szczyptą soli, powoli dodając po jednym żółtku.Gdy masa jajeczna jest ubita na sztywno, dodaję przesianą mąkę 7 łyżek z proszkiem do pieczenia i kakao.Ciasto delikatnie mieszam i wylewam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, piekę około 30 minut w 170 stopniach.Po upieczeniu ciasto odstawiam by wystygło. Do miseczki wsypuję budyń śmietankowy, cukier puder,1 łyżkę mąki pszennej,dodaję 3 żółtka i 0,5 szklanki mleka, mieszam do połączenia się składników.Resztę mleka zagotowuję i wlewam rozrobiony budyń,mieszam by nie powstały grudki.Po ugotowaniu budyń odstawiam by wystygł.Masło ucieram na puch, dodając zimny budyń stopniowo.Krem ucieram tak długo, aż jest puszysty.Na końcu dodaję spirytus, mieszam delikatnie.Orzechy kroję bardzo drobniutko i dodaję do kremu.Rodzynki dodaję do kremu małe. Zimne ciasto przekrawam dwa razy, przekładam go kremem.Wierzch ciasta smaruję polewa białą lub inną według uznania. Życzę smacznego.