Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Ciasto zawijane z kakao

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto zawijane z kakao jest bardzo dobre. Często je piekę, ponieważ znika u mnie bardzo szybko i chętnie.

Ciasto zawijane z kakao Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto zawijane z kakao

Ciasto

Dodatkowo

  • Kakao
  • cukier do posypania
  • 1 jajko do posmarowania ciasta

Sposób przygotowania:

Ciasto zawijane z kakao
Mleko podgrzać. Dodać drożdże, wymieszać. Dodać margarynę, sól, cukier i cukier waniliowy. Dokładnie wszystko wymieszać. Potem dodać mąkę, jajka i wyrobić ciasto. Dokładnie przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 40 minut, aby ciasto wyrosło.

Wyrośnięte ciasto rozwałkować. Posypać kakao, zostawiając wolne miejsca od brzegu. Potem kakao posypać cukrem. Ciasto zwinąć. Ponakłuwać widelcem i posmarować roztrzepanym jajkiem.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut.
Ciasto zawijane z kakao
Do zagrzanego mleka dodać drożdże margarynę cukier i cukier waniliowy oraz sól.
Ciasto zawijane z kakao
Dodać mąkę, jajka i wyrobić jednolite ciasto.
Ciasto zawijane z kakao
Ciasto rozwałkować posypać kakao a potem cukrem.
Ciasto zawijane z kakao
Ciasto zwinąć wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec.