Sposób przygotowania:
Ciasto zawijane z kakao
Mleko podgrzać. Dodać drożdże, wymieszać. Dodać margarynę, sól, cukier i cukier waniliowy. Dokładnie wszystko wymieszać. Potem dodać mąkę, jajka i wyrobić ciasto. Dokładnie przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 40 minut, aby ciasto wyrosło.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować. Posypać kakao, zostawiając wolne miejsca od brzegu. Potem kakao posypać cukrem. Ciasto zwinąć. Ponakłuwać widelcem i posmarować roztrzepanym jajkiem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować. Posypać kakao, zostawiając wolne miejsca od brzegu. Potem kakao posypać cukrem. Ciasto zwinąć. Ponakłuwać widelcem i posmarować roztrzepanym jajkiem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut.