Sposób przygotowania:
Ciasto ze śliwkami
Żółtka miksujemy z cukrem , dodajemy pokrojoną margarynę i nadal miksujemy. Wlewamy 1/2 szkl mleka . Mąkę mieszamy z sodą , cukrem waniliowym , sola i dodajemy do ciasta. Wlewamy resztę mleka. Ciasto dzielimy na pół i jedną połowę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiej części dodajemy kakao i miksujemy. Ciemne ciasto wykładamy na jasne ciasto i posypujemy delikatnie mąka. Śliwki myjemy , dzielimy na pół i wyciągamy pestki. Śliwki układamy skórką w duł . Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 35 minut. W tym czasie miksujemy białka z cukrem, gdy będą sztywne dodajemy olej i proszek budyniowy. Wyciekamy podpieczone ciasto i wykładamy piankę , wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy jeszcze około 30-40 minut