Sposób przygotowania:
Ciasto ze śliwkami i kruszonką
Pokruszone drożdże wymieszać z cukrem z wanilią dodać śmietanę i żółtka, cukier puder, zmiksować. Na stolnicy posiekać masło z mąką, dodać śmietanę z drożdżami i wyrobić ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki na 1 godzinę. Kruszonka: Mąkę posiekać z masłem cukrem z wanilią i cukrem kryształem tak aby się połączyły. Na końcu pokruszyć palcami. Po godzinie ciasto wyjąć z zamrażarki, przerobić, rozwałkować i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce o wymiarach 21/37 cm. Ciasto posypać bułką tartą, ułożyć wypestkowane śliwki skórką do dołu, po wierzchu posypać kruszonką. (Śliwki gdy są mrożone i kwaśne oprószyć cukrem kryształem). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp 180 stopni około 25-30 minut. Upieczone ostudzić przy uchylonych drzwiczkach. Zimne ciasto ozdobnie polukrować gotowym lukrem wymieszanym z aromatem migdałowym.