Sposób przygotowania:
Ciasto ze śliwkami
Wykonanie:
Białka oddzielić od żółtek i ubić z nich pianę. Żółtka utrzeć z cukrem i dodać olej, cukier waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia. Na końcu wymieszać z pianą. Przełożyć ciasto do formy (ja piekę w piekarniku a jako formy używam prodziża) i ułożyć na zakładkę śliwki przekrojone na pół. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec 35 – 45 minut. Po upływie 20 minut zalać owoce polewą (Śmietanę, jajko i cukier zmiksować a na końcu dodać budyń (proszek) i dopiec.
Białka oddzielić od żółtek i ubić z nich pianę. Żółtka utrzeć z cukrem i dodać olej, cukier waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia. Na końcu wymieszać z pianą. Przełożyć ciasto do formy (ja piekę w piekarniku a jako formy używam prodziża) i ułożyć na zakładkę śliwki przekrojone na pół. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec 35 – 45 minut. Po upływie 20 minut zalać owoce polewą (Śmietanę, jajko i cukier zmiksować a na końcu dodać budyń (proszek) i dopiec.
luna