zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Cielęcina marengo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

apetyczna cielęcina marengo

Cielęcina marengo

Składniki:

Cielęcina marengo

 

  • 1kg cieleciny bez kosci
  • 50dag pomidorow
  • 15dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 250ml bialego wina wytrawnego
  • 15g maki przepalanki
  • 10 malych cebulek
  • 15g cukru pudru
  • 30g masla
  • 30ml oliwy
  • 1 zabek czosnku
  • 20g natki z pietruszki

Sposób przygotowania:

Cielęcina marengo
Cebule obrac i pokroic w plastry.Mieso pokroic w kostke,obtoczyc w mace,obsmazyc i przelozyc do rondla.Pomidory sparzyc,obrac ze skory,usunac pestki,a miazsz pokroic i dolozyc do miesa.Dodac wino,czosnek,natke,pieprz i sol.Podlac woda i dusic na malym ogniu 1 godz. W tym czasie zeszklic male cebulki,dodac cukier puder,przyprawic sola i pieprzem.Pieczarki pokroic,dodac na 5min przed koncem duszenia miesa.Danie podawac w salaterce lub polmisku,posypane reszta natki pietruszki.