Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Cielęcina panierowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mięso cielęce w panierce z bułki tartej, smażone na smalcu jest bardzo smaczne z delikatnie chrupiącą skórką.

Cielęcina panierowana

Składniki:

Cielęcina panierowana

 

Sposób przygotowania:

Cielęcina panierowana
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na porcje, zbić tłuczkiem przez folię. Natrzeć oliwą i oprószyć pieprzem. Włożyć do miseczki, przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na 2- 3 godziny. Następnie mięso obtoczyć w tartej bułce i włożyć na rozgrzany smalec. Obrumienić z obu stron na złoty kolor. Oprószyć solą, podawać.