Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Cielęcina po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso kroimy na niewielkie kawałki i obsmażamy na oleju. Następnie odsączamy z tłuszczu i przekładamy do garnka.

Cielęcina po węgiersku

Składniki:

Cielęcina po węgiersku

 

  • Danie dla 4 osób:
  • 800 g łopatki cielęcej,
  • 500 g ziemniaków,
  • 500 g pomidorów,
  • 1 por,
  • 3 łyżki oleju,
  • 2 cebule,
  • sól,
  • produkty Galeo:
  • Bulion warzywny – 2 kostki,
  • 1 łyżeczka Czosnku granulowanego,
  • 1 łyżka Curry,
  • ½ łyżeczki Papryki słodkiej,
  • ¼ łyżeczki Imbiru,
  • Pieprz czarny mielony.

Sposób przygotowania:

Cielęcina po węgiersku
Dodajemy drobno pokrojone cebule, doprawiamy przyprawami: curry, pieprzem, papryką, czosnkiem i imbirem. Kostki bulionu warzywnego rozpuszczamy w 1 litrze gorącej wody. Potrawę zalewamy bulionem i gotujemy 1 godz. pod przykryciem. Ziemniaki kroimy w kostkę. Pomidory obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Pora kroimy w krążki. Warzywa dodajemy do potrawy i całość dusimy około 15 min.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl

Tagi:

mięso danie