Sposób przygotowania:
Cielęcina w egzotycznym towarzystwie
Czosnek i cebulę drobno posiekać. Mięso pokroić w kostkę i obsmażyc na oliwie ze wszystkich stron. Dodać cebulę i czosnek, lekko przyrumienić. Mięso posypać curry, solą, pieprzem i mączką kukurydzianą. Wymieszać. Dodać pomidory z puszki z zalewą, wymieszać i dusić 1 godzinę pod przykryciem. W razie konieczności można dolać odrobinkę wody. Obrać banany, przepołowić wzdłuż, krążki ananasa na pół. Obsmażyć na maśle z dwóch stron. Gotowe mięso wyłożyć na półmisek i udekorować owocami. Jeżeli panuje okres letni ja dekoruję również kulkami zrobionymi z arbuza i wiśniami (lub wiśniami z kompotu). Potrawę można podawać z puree ziemniaczanym, ryżem lub samodzielnie. Smacznego.