aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Cielęcina w kilku smakach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna cielęcina w kilku smakach.

Cielęcina w kilku smakach

Składniki:

Cielęcina w kilku smakach

 

Sposób przygotowania:

Cielęcina w kilku smakach
Cielęcine dokładnie myjemy i kroimy w małe paseczki. Doprawiamy ją przyprawami: kardamonem, cynamonem, goździkami, solą i pieprzem. Podsmażamy na rozgrzanym oleju na patelni. Dodajemy mrożonkę chińską, dobrze jak wcześniej ją troche odmrozimy. Dusimy pod przykryciem. Polewamy sosem sojowy. Dusimy, az cielęcina będzie miękka. Warzywa puszczą sok i powstanie sosik, w wrazie czego można trochę podlać bulionem. Podajemy z ryżem.

Tagi:

sosy mięso danie