beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Cielęcina w  pomarańczach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Cielęcina w  pomarańczach

Składniki:

Cielęcina w  pomarańczach

 

Sposób przygotowania:

Cielęcina w  pomarańczach
Cebulę obrać i  drobno posiekać, podsmażyć na maśle. Dolać sok pomarańczowy oraz wino, pieprz i  łyżeczkę cukru. Mięso oprószyć solą, zmielonym zielem angielskim i  pieprzem, podsmażyć. Dodać do mięsa część soku pomarańczowego z  cebulą i  dusić, obracając mięso oraz polewając je sosem. Brzoskwinie zmiksować ze śmietaną i  resztą sosu cebulowo-pomarańczowego. Dodać to do cielęciny i  dusić przez kilka minut. Gotowe mięso przybrać plasterkami obranych pomarańczy.

Tagi:

mięso danie