Sposób przygotowania:
Cielęcina w sosie pieczarkowo-paprykowym
Mięso umyć i oczyścić ze ścięgien i błon, następnie osuszyć i pokrajać w drobną kostkę. Umieścić na patelni beztłuszczowej, zrumienić na małym ogniu, po czym do smaku dodać sól , pieprz i zmiażdżony czosnek. Dusić pod przykryciem, dolewając jeśli trzeba odrobinę gotowanej wody. Paprykę umyć i oczyścić z nasion, po czym pokroić w cienkie paseczki. Pieczarki umyć, oczyścić i poszatkować. Obrać cebulę, umyć i poszatkować. Wszystkie te drobno pokrojone składniki dodać do gotującego się mięsa wciąż dusząc pod przykryciem, aż do zmięknięcia mięsa. Wówczas wlać przecier pomidorowy i dodać listki laurowe. Dusić do odparowania 30% płynu, po czym połączyć z osobno ugotowanym groszkiem. Przyprawić do smaku pieprzem i solą. Tak przygotowaną potrawę umieścić na półmisku lub salaterce podając z gotowanymi ziemniakami lub papką z ziemniaków, a do tego z surówką lub fasolką szparagową.