Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Cielęcinka z miodem i goździkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

aromatyczne mięso pieczone

Cielęcinka z miodem i goździkami

Składniki:

Cielęcinka z miodem i goździkami

 

 

Sposób przygotowania:

Cielęcinka z miodem i goździkami
W mięso wbijamy w pewnych odstępach goździki. Do miodu dodajemy sól, nieco pieprzu oraz stopniowo dolewamy wino i energicznie mieszamy. Tak przygotowaną miodowo - winną polewą nacieramy mięso i odstawiamy je na 2 godziny do lodowki. Po tym czasie przekładamy je do rękawa kuchennego i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180-200*. Po wyjęciu z piekranika kroimy mięso na plastry - dobre na ciepło jak i na zimno.