Sposób przygotowania:
Ciemne kruche jabłkowo - gruszkowe1.
Włożyć do miski wszystkie składniki na kruche ciasto.
2.
Wyrobić rękami na jednolitą masę, a następnie schłodzić w lodówce.
3.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć 2/3 ciasta i podpiec w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180 stopni C.
4.
Ubić pianę na sztywno ze szczyptą soli. Następnie wsypać budynie i dalej miksować.
5.
Rozłożyć pianę na podpieczony spód.
6.
Jabłka i gruszkę pokroić w kostkę i rozłożyć na pianie.
7.
Na wierzchu poskubać resztę ciasta.
8.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 45 minut.
9.
Upieczone ciasto wystudzić na kratce.
10.
Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
11.
Smacznego !