Sposób przygotowania:
Cisto z jabłkami i jagodami
Masło albo margarynę rozpuszczamy i lekko przestudzamy.
Jagody osączyć ze soku.Jabłka obrać i pokroić. Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek.
Do białek dodajemy cukier i miksujemy następnie dodajemy żółtka a na koniec dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia i aromat mieszając łyżką.
Dodać masło albo margarynę i jogurt. Przełożyć ciasto do przygotowanej dużej blaszki i zasypać jabłkami(można je obtoczyć w mące).
Wykładać też łyżeczką jagody. Piec ok 45 min w 180 stopniach.
Jagody osączyć ze soku.Jabłka obrać i pokroić. Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek.
Do białek dodajemy cukier i miksujemy następnie dodajemy żółtka a na koniec dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia i aromat mieszając łyżką.
Dodać masło albo margarynę i jogurt. Przełożyć ciasto do przygotowanej dużej blaszki i zasypać jabłkami(można je obtoczyć w mące).
Wykładać też łyżeczką jagody. Piec ok 45 min w 180 stopniach.