Sposób przygotowania:
Cocido
Ciecierzycę umyć i moczyć w zimnej przegotowanej wodzie ok 12 godzin. Mięso wołowe, boczek i kości umyć, jarzyny również oczyścić. Kapustę przekroić na 8 części, Cebulę pokroić na ćwiartki, a marchewkę wzdłuż na pół. Ziemniaki obrać, opłukać. Do dużego garnka włozyć kości, mięso wołowe i boczek. Zalać zimną wodą i zagotować. Dodać osączoną z wody cicierzycę i goździki. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok 1 godziny. Następnie dodać pierś kurczaka i kiełbasę paprykową. Po 30 minutach dodać marchewkę i cebulę, gotować pół godziny. Dodać całe ziemniaki i gotować jeszcze kolejne 30 minut. W oddzielnym garnku ugotować w osolonej wodzie kapustę. Jarzyny i mięso wyjąć z wywaru i przełożyć na półmisek. W przecedzonym wywarze ugotować makaron. Zupę podawać w wazie.
To bardzo bogate w składniki danie jednogarnkowe, dające w efekcie dwie potrawy. Do mięsa można podać sos pomidorowy.
To bardzo bogate w składniki danie jednogarnkowe, dające w efekcie dwie potrawy. Do mięsa można podać sos pomidorowy.