Sposób przygotowania:
Comber zajęczy z bułeczkami
Drożdże rozdrobnić i rozpuścić w ciepłym mleku, a Razem z mąką, szczyptą I soli, listkami tymianku i oraz 4 dag masła wyrobić na gładkie ciasto. | Odstawić w ciepłe miejsce, czekając, aż ciasto | podwoi objętość. Podzielić na małe kawałki i rozwałkować. Na środek każdego nałożyć trochę marmolady, zwinąć ciasto w kulki. Ułożyć je na natłuszczonej blasze. Piec około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni. Comber opłukać, osuszyć, oczyścić z błon i ścięgien. Przekłuć wzdłuż metalową szpadką, by mięso nie wygięło się w czasie pieczenia. Cebulę i seler obrać oraz pokroić w kostkę. Rozgrzać tłuszcz i podsmażyć na nim comber, cebulę oraz seler. Dolać wino oraz 125 ml wody. Włożyć ziarna jałowca i dusić około 40 minut. Odstawić w ciepłe miejsce. Sos z duszenia przecedzić i zagotować. Zaprawić zasmażką i doprawić solą oraz pieprzem. Gotowy comber odciąć od kości i podawać z sosem oraz nadziewanymi bułeczkami.