Sposób przygotowania:
Companiar inaczej
Ciasto rozwinac i wraz z papierem wylozyc forme,dno ciasta podziorkowac troche widelcem.Nastepnie mieso mielone podsmazamy na patelni,solimy ,pieprzymy.Gdy jest juz dobrze podsmazone wykladamy do wczesniej przygotowanego ciasta.
Cebul kroimy w paseczki ,papryke rowniez,i posypojemy tym mieso.Na to wylewamy smietane,gdy bedzie za gesta nalezy ja rozrobic troche z mlekiem.Na koniec starty ser zolty,polecam doprawic troche kazdemu wedle smaku.Pieczemy w rozgrzanym wczesniej piekarniku w 180° okolo 20-25 min.
Podsawac z sorowkami.Smacznego
.
Cebul kroimy w paseczki ,papryke rowniez,i posypojemy tym mieso.Na to wylewamy smietane,gdy bedzie za gesta nalezy ja rozrobic troche z mlekiem.Na koniec starty ser zolty,polecam doprawic troche kazdemu wedle smaku.Pieczemy w rozgrzanym wczesniej piekarniku w 180° okolo 20-25 min.
Podsawac z sorowkami.Smacznego
.
Babciagramolka
Hipa73