Hipa73

Hipa73

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Companiar inaczej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

To danie powstalo z tego co mialam w lodowce ,akurat pod reka

Companiar inaczej

Składniki:

Companiar inaczej

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 400 gr miesa mielonego(wiepszowego)
  • 1 cebula
  • pol papryki czerwonej ,lub zielonej
  • 4-5 lyzek od zupy gestej smietany
  • sol,pieprz
  • starty ser zolty

Sposób przygotowania:

Companiar inaczej
Ciasto rozwinac i wraz z papierem wylozyc forme,dno ciasta podziorkowac troche widelcem.Nastepnie mieso mielone podsmazamy na patelni,solimy ,pieprzymy.Gdy jest juz dobrze podsmazone wykladamy do wczesniej przygotowanego ciasta.
Cebul kroimy w paseczki ,papryke rowniez,i posypojemy tym mieso.Na to wylewamy smietane,gdy bedzie za gesta nalezy ja rozrobic troche z mlekiem.Na koniec starty ser zolty,polecam doprawic troche kazdemu wedle smaku.Pieczemy w rozgrzanym wczesniej piekarniku w 180° okolo 20-25 min.
Podsawac z sorowkami.Smacznego
.