Sposób przygotowania:
Conchiglioni z szynką parmeńską itd...
Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam i studzę zimną wodą. Szynkę drobno pokroić, wrzucić do miseczki, dodać pokrojonego w kostkę pomidora, mozzarellę i posiekane listki bazylii. Doprawić ziołami prowansalskimi i pieprzem (nie dodajemy soli, gdyż szynka jest bardzo słona). Faszerujemy muszelki, układamy je w naczyniu żaroodpornym, zalewamy śmietanką i posypujemy pokruszonym pleśniakiem i startym żółtym serem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy aż ser porządnie się rozpuści (wręcz przypiecze). Zapieczone muszelki podaję na talerzu wyłożonym mixem sałat z rukolą.
evita0007
darmiona
Niestety, taki obiad ma chyba z trylion kalorii:-(((
evita0007
A tam kalorie,ważne ży pycha mmm :)
No na rudo bo niestety mój komputer zakończył już swoje zycie i wszystkie fotki poszły w diabli buuu;(;(
przejs
Ja bym z zamkniętymi oczami wszamała, bez patrzenia na kalorie :)
-Natka-