ania23025

ania23025

Kucharz
[Przepisów: 30]

Cordon Bleu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Poczuj bleu-sa! przepis moje mamy

Cordon Bleu

Składniki:

Cordon Bleu

 

  • łyżki koperku,słodka papryka,tymianek.100g maki,50g bułki tartej,2 łyżki oleju,sól,pieprz.

Sposób przygotowania:

Cordon Bleu
Szynkę kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem zwilżonym wodą żeby mięso się do niego nie przyklejało.Z musztardy,tymianku i posiekanego czosnku robimy pastę,smarujemy nią mięso po jednej stronie i przykrywamy plasterkiem szynki i żółtego sera.Sznycle składamy na pół, spinamy wykałaczką i panierujemy kolejno w mące, roztrzepanym jajkach i bułce tartej, wymieszanej z solą i pieprzem.Sznycle smażymy z obu stron na rumiano na gorącym oleju,następnie zmniejszamy ogień i chwilę trzymamy pod przykryciem,żeby doszły.

Na deser polecam gruszki lub pomarańcze.