Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Coś na ząb

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pieczarki obrać, odciąć trzony, kapelusze włożyć na mocno rozgrzany tłuszcz,

Coś na ząb

Składniki:

Coś na ząb

 

  • 6 dużych pieczarek
  • 3 parówki
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka tłuszczu
  • 6 listków sałaty
  • 6 kromek bułki
  • siekana zielona pietruszka lub szczypiorek

Sposób przygotowania:

Coś na ząb
Pieczarki obrać, odciąć trzony, kapelusze włożyć na mocno rozgrzany tłuszcz, smażyć do odparowania soku. W tym czasie obrać parówki z osłonek i zmielić z obranymi trzonkami pieczarek, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Rozłożyć farsz na podsmażonych pieczarkach i jeszcze chwilę smażyć tak, by farsz dobrze się rozgrzał. Następnie zdjąć pieczarki do rondelka, a na tłuszczu obsmażyć kromki bułki. Na umytych i osączonych listkach sałaty ułożyć grzanki, na nich pieczarki, posypać szczypiorkiem lub pietruszką.

Tagi:

sałata