Sposób przygotowania:
cottage pie
1. Kuchenka 180˚C, 170˚C (z wiatrakiem), gas 4.
2. Obierz i ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie.
3. Smaz poszatkowana cebule i marchewke do czasu az zmiekna.
Dodaj mieso mielone. Gdy jest juz podsmarzone przypraw sola, pieprzem i dodaj bulionu zrobionego z jednej kostki.
4. Odcedz ziemniaki i dodaj 1 lyzke musztardy, mleko.
Wloz mieso mielone do brytfanny a na to poloz ziemniaki.
Trzymaj w piekarniku przez 20 min.
5. Mozesz serwowac z cukinia.
2. Obierz i ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie.
3. Smaz poszatkowana cebule i marchewke do czasu az zmiekna.
Dodaj mieso mielone. Gdy jest juz podsmarzone przypraw sola, pieprzem i dodaj bulionu zrobionego z jednej kostki.
4. Odcedz ziemniaki i dodaj 1 lyzke musztardy, mleko.
Wloz mieso mielone do brytfanny a na to poloz ziemniaki.
Trzymaj w piekarniku przez 20 min.
5. Mozesz serwowac z cukinia.