cottage pie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kuchenka 180˚C, 170˚C (z wiatrakiem), gas 4.

cottage pie

Składniki:

cottage pie

 

  • 500g mieso mielone (wolowe)
  • 4 ziemniaki
  • 2 cebule
  • 3 marchewki
  • 250 ml kostka do smaku (bulion wolowy)
  • 1 lyzka musztardy
  • 100 ml mleko,
  • sol, pieprz, oliwa
  • +
  • 2 cukinie

 

Sposób przygotowania:

cottage pie
1. Kuchenka 180˚C, 170˚C (z wiatrakiem), gas 4.
2. Obierz i ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie.
3. Smaz poszatkowana cebule i marchewke do czasu az zmiekna.
Dodaj mieso mielone. Gdy jest juz podsmarzone przypraw sola, pieprzem i dodaj bulionu zrobionego z jednej kostki.
4. Odcedz ziemniaki i dodaj 1 lyzke musztardy, mleko.
Wloz mieso mielone do brytfanny a na to poloz ziemniaki.
Trzymaj w piekarniku przez 20 min.
5. Mozesz serwowac z cukinia.

Tagi:

mięso cukinia