Sposób przygotowania:
Cukinia Eli z rybą i grzybami
Ryż gotować 20 minut w dwuch szklankach wrzącej wody i przestudzić.Solę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,oprószyć solą,pieprzem i obtoczyć w mące.Na patelni rozgrzać 4 łyżki oleju i smażyć rybę z obu stron na rumiano.Podgrzybki oczyścić i pokroić w paski.Cebulę posiekać.Na patelni rozgrzać pozostałe 4 łyżki oleju,dodać grzyby,cebulę,doprawić solą,pieprzem i smażyć aż odparuje woda.Umytą i osuszoną natkę pietruszki posiekać.Cukinie umyć,osuszyć i odciąć końcówki,przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć środki.Wydrążoną cukinię pokroić w kostkę.Do miski włożyć ryż,rozdrobnioną rybę,grzyby,pokrojoną cukinię,natkę,jajka,czosnek granulowany,sól,pieprz i delikatnie wymieszać.Cukinię położyć na blachę i rozłożyć farsz.Zapiekać cukinię 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.Smacznego!
Dorota0309
gosiczek821