Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana
Cukinię myjemy i przecinamy wzdłuż na pół. Każda połówkę cukini wydrążamy za pomocą łyżeczki uważając, by nie zrobić dziury. Cukinię smarujemy olejem z zewnątrz i w środku a także solimy i pieprzymy w środku.
Na patelnie wlewamy olej i podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę.
Następnie dodajemy posiekany czosnek i pokrojonego w drobną kostkę kurczaka.
Doprawiamy i smażymy 5-6 minut.
Następnie dodajemy pokrojony na drobno miąższ z cukini i pomidory z puszki. Smażymy około 10 minut. Cukinię nadziewamy farszem i posypujemy żółtym serem.
Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
Na patelnie wlewamy olej i podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę.
Następnie dodajemy posiekany czosnek i pokrojonego w drobną kostkę kurczaka.
Doprawiamy i smażymy 5-6 minut.
Następnie dodajemy pokrojony na drobno miąższ z cukini i pomidory z puszki. Smażymy około 10 minut. Cukinię nadziewamy farszem i posypujemy żółtym serem.
Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.