Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana mięsem i pomidorami z cynamone
Rozgrzewamy oliwę pomidorową i przesmażamy na niej pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy drobno pokrojone suszone pomidory oraz mięso mielone. Doprawiamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem, cynamonem i słodka papryką. Przesmażamy razem. Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa razem z papryczką chilli i garścią posiekanej bazylii. Redukujemy płyn. Cukinie myjemy, przekrawamy wzdłuż na pół i wydrążamy zostawiając boki o grubości około 1cm. Farsz mięsno-pomidorowy umieszczamy w uprzednio przygotowanych cukiniach. Ser ścieramy na grubych oczkach i posypujemy nim cukinie. Zapiekamy w 180 stopniach C przez 20 minut.
zbysiowa
mocsłodkości
ciasteczka
biedroneczki