Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1214]

Cukinia faszerowana mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Doskonała propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Warto ją przygotować. Każdemu będzie smakować. Polecam!

Cukinia faszerowana mięsem mielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukinia faszerowana mięsem mielonym

 

 

Sposób przygotowania:

Cukinia faszerowana mięsem mielonym
Mięso mielone razem z posiekaną cebulą podsmaż na oliwie. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Całość podlej niewielką ilością wody i duś około 10 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz bazylią. Cukinie przekrój wzdłuż na pół. Łyżką wydrąż gniazda nasienne. Wgłębienia wypełnij przygotowanym farszem. Oprósz solą oraz pieprzem. Wierzch posyp startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. Cukinie ułóż w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą i zapiekaj około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Cukinia faszerowana mięsem mielonym
Mięso mielone razem z posiekaną cebulą podsmaż na oliwie.
Cukinia faszerowana mięsem mielonym
Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Całość podlej niewielką ilością wody i duś około 10 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz bazylią.
Cukinia faszerowana mięsem mielonym
Cukinie przekrój wzdłuż na pół. Łyżką wydrąż gniazda nasienne.
Cukinia faszerowana mięsem mielonym
Wgłębienia wypełnij przygotowanym farszem. Oprósz solą oraz pieprzem. Wierzch posyp startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem.