Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Cukinia faszerowana mięsem mielonym 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Cukinia faszerowana mięsem mielonym z papryką i cebulą

Cukinia faszerowana mięsem mielonym 6 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukinia faszerowana mięsem mielonym 6

 

 

Sposób przygotowania:

Cukinia faszerowana mięsem mielonym 6
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić z nasion, umyć, pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelnie wlać łyżkę oliwy z oliwek, dodać warzywa i przesmażyć. Dodać mięso i ciągle mieszając smażyć. Lekko przestudzić. Dodać łyżkę majonezu i łyżkę keczupu, starty na tarce ser, doprawić solą i pieprzem do smaku, wsypać pół łyżeczki bazylii, zamieszać.Cukinie wyszorować np. gąbką, przekroić na pół, wydrążyć środki za pomocą np. łyżki do melona.Wcześniej przygotowany farsz mięsny nałożyć lekko dociskając do wydrążonych cukinii. Piec około 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 190stopni. Gdy cukinia jest lekko miękka danie jest gotowe
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 6
Cebulę obrać pokroić w kostkę Paprykę oczyścić z nasion umyć pokroić w kostkę Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 6
Na patelnie wlać łyżkę oliwy z oliwek dodać warzywa i przesmażyć Dodać mięso i ciągle mieszając smażyć Lekko przestudzić Dodać łyżkę majonezu i łyżkę keczupu starty na tarce ser doprawić solą i pieprzem do smaku wsypać pół łyżeczki bazylii zamieszać
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 6
Cukinie wyszorować np gąbką przekroić na pół wydrążyć środki za pomocą np łyżki do melona
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 6
Wcześniej przygotowany farsz mięsny nałożyć lekko dociskając do wydrążonych cukinii Piec około 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 190stopni Gdy cukinia jest lekko miękka danie jest gotowe