Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 6
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić z nasion, umyć, pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelnie wlać łyżkę oliwy z oliwek, dodać warzywa i przesmażyć. Dodać mięso i ciągle mieszając smażyć. Lekko przestudzić. Dodać łyżkę majonezu i łyżkę keczupu, starty na tarce ser, doprawić solą i pieprzem do smaku, wsypać pół łyżeczki bazylii, zamieszać.Cukinie wyszorować np. gąbką, przekroić na pół, wydrążyć środki za pomocą np. łyżki do melona.Wcześniej przygotowany farsz mięsny nałożyć lekko dociskając do wydrążonych cukinii. Piec około 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 190stopni. Gdy cukinia jest lekko miękka danie jest gotowe