Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana pieczarkami i serem tofuI
Pieczarki oczyścić ze skórki, umyć i pokroić w paski. To samo zrobić z papryką. Cebulę posiekać w kostkę.
II
W patelni na oleju podsmażyć cebulę na złoty kolor. Dodać pieczarki i paprykę. Smażyć do odparowania wody.
III
W międzyczasie cukinie umyć przekroić na pół i wydrążyć środek. Wydrążony miąższ dodać do pieczarek. Przyprawić solą i chilli do smaku. Smażyć razem do odparowania płynu.
IV
Wydrążoną cukinię spryskać oliwą i oprószyć solą z chilli. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
V
Ser tofu odsączyć z zalewy i pokroić w plasterki. Po dwa plasterki do każdej połówki cukinii.
VI
Cukinię faszerować do połowy farszem, następnie układac ser tofu, kolejną warstwę farszu i posypać tartym serem. Zapiekać w 180st przez 30-40min.
Smacznego!