Sposób przygotowania:
cukinia faszerowana wg choineczka04
Cebulę pokroić w kostke i udusić na patelni
Następnie dodać mięso mielone, dodająć do niego czosnek i przyprawy oraz zioła. Marchewkę zetrzeć na tarce. Do mięsa i cebuli dodać marchewkę i sos pomidorowy. Wszystko razem wymieszać i chwilkę gotować na małym ogniu , co jakiś czas mieszając, aż do chwili gdy sos zgęstnieje. Sos doprawić do smaku. Cukinię umyć, przeciąć na pół, środek wydrążyć łyżeczką. Gotowym farszem napełniamy cukinię. Posypujemy ją zieloną natką pietruszki i startym żółtym serem nakrywamy folią do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 45 min. Odkrywamy folię, jeżeli ser jeszcze się nie zrumienił pieczemy jeszcze moment bez przykrycia. Cukinia faszerowana jest już gotowa.
Następnie dodać mięso mielone, dodająć do niego czosnek i przyprawy oraz zioła. Marchewkę zetrzeć na tarce. Do mięsa i cebuli dodać marchewkę i sos pomidorowy. Wszystko razem wymieszać i chwilkę gotować na małym ogniu , co jakiś czas mieszając, aż do chwili gdy sos zgęstnieje. Sos doprawić do smaku. Cukinię umyć, przeciąć na pół, środek wydrążyć łyżeczką. Gotowym farszem napełniamy cukinię. Posypujemy ją zieloną natką pietruszki i startym żółtym serem nakrywamy folią do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 45 min. Odkrywamy folię, jeżeli ser jeszcze się nie zrumienił pieczemy jeszcze moment bez przykrycia. Cukinia faszerowana jest już gotowa.