Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Cukinia faszerowana ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Cukinia nadziewana ziemniakami jest bardzo smaczna

Cukinia faszerowana ziemniakami

Składniki:

Cukinia faszerowana ziemniakami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Cukinia faszerowana ziemniakami
Obrane ziemniaki pokroić w plasterki i ugotować na półmiękko w osolonej wodzie, odcedzić. Na patelnię wlać olej włożyć pokrojony w grubą kostkę bekon, posiekaną cebulką, zmiażdżony czosnek i podsmażyć. Dodać ziemniaki i wszystko razem zrumienić. Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na pół, łyżką wydrążyć miąższ i nałożyć farszu z ziemniaków. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 15 minut w temp 190-200 stopni.