Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Cukinia konserwowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cukinię podawać jako dodatek do potraw.

Cukinia konserwowa

Składniki:

Cukinia konserwowa

 

 

Sposób przygotowania:

Cukinia konserwowa
Cukinię umyć, obrać i pokroić w słupki, obgotować w osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę obrać, pokroić w pół krążki, zeszklić na oleju. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski, dodać do cebuli i razem smażyć. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę włożyć do cebuli i papryki dusić razem kilka minut. Doprawić solą, cukrem, pieprzem i goździki. Cukinię układać w słojach i zalać powstałym sosem. Pasteryzować 20 minut.

Tagi:

cukinia