Sposób przygotowania:
Cukinia konserwowa 2
Cukinię - bez gniazd nasiennych pokroić w paski.
Ułożyć w słoikach dodając ostrą papryczkę, czosnek, liść laurowy, koper, ziele angielskie, pieprz.
Składniki na zalewę zagotować.
Cukinię zalać gorącą zalewą.
Słoiki mocno zakręcić.
Pozostawić do góry dnem na około 2 godziny.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu nie dłużej niż 8 miesięcy.
Ułożyć w słoikach dodając ostrą papryczkę, czosnek, liść laurowy, koper, ziele angielskie, pieprz.
Składniki na zalewę zagotować.
Cukinię zalać gorącą zalewą.
Słoiki mocno zakręcić.
Pozostawić do góry dnem na około 2 godziny.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu nie dłużej niż 8 miesięcy.