kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Cukinia nadziewana ( kusa)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

lekkostrawne i smaczne danie kuchni Libańskiej...

Cukinia nadziewana ( kusa)

Składniki:

Cukinia nadziewana ( kusa)

 

  • Mała cukinia
  • Mielone mięso wołowe
  • Mięso wołowe lub pierś drobiowa
  • Cebula 2 szt
  • Ryż 1 torebka
  • Wegeta
  • Pieprz
  • Cynamon
  • Cebula

 

Sposób przygotowania:

Cukinia nadziewana ( kusa)
Cukinię wydrążyć. Mielone mięso wymieszać z ryżem, podsmażoną cebulką pokrojoną w kostkę, przyprawami. Nadziać farszem cukinię. Na patelni podsmażyć cebulkę, dodać mięso pokrojone w kostkę i pokrojone pomidory bez skórki oraz przyprawy. Zalać gorącą wodą, na wierzchu ułożyć cukinię, dodać sok z cytryny. Dusić na wolnym ogniu do miękkości.