Sposób przygotowania:
Żółta cukinia nadziewana
Umyte cukinie przeciąć wzdłuż i wydrążyć nasienne gniazda.
Połówki cukinii lekko posolić.
W osolonej wodzie ugotować ryż, odcedzić.
Na maśle podsmażyć pokrojone pieczarki a mięso zmielić.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Kukurydzę odsączyć na sicie.
Papryki wyjąć z zalewy i pokroić.
Składniki na nadzienie wymieszać w misce z przyprawami a potem napełnić nim cukinie.
Piec je w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 40 minut.
( cukinie kontrolować, jak będzie miękka po włożeniu patyczka a farsz się zrumieni można wyłączyć piekarnik wczęsniej ).
Połówki cukinii lekko posolić.
W osolonej wodzie ugotować ryż, odcedzić.
Na maśle podsmażyć pokrojone pieczarki a mięso zmielić.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Kukurydzę odsączyć na sicie.
Papryki wyjąć z zalewy i pokroić.
Składniki na nadzienie wymieszać w misce z przyprawami a potem napełnić nim cukinie.
Piec je w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 40 minut.
( cukinie kontrolować, jak będzie miękka po włożeniu patyczka a farsz się zrumieni można wyłączyć piekarnik wczęsniej ).