Sposób przygotowania:
Cukinia nadziewana ryżem, mięsem i pomidorami
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cukinie przekroić wzdłuż na pół, łyżką wydrążyć miąższ. Cukinie włożyć do garnka z wrzącą, osoloną wodą i blanszować około 5-7 minut, wyjąć, przelać zimną wodą. Do miseczki wlać 2 łyżki oliwy, dodać zmiażdżony czosnek, przyprawę i mieloną paprykę, wymieszać. Umyte mięso osuszyć, usunąć kości, pokroić w kostkę, połączyć z marynatą, przykryć i pozostawić w lodówce na 1-2 godziny. Następnie zrumienić na rozgrzanej patelni, wsypać posiekaną cebulę, podsmażyć. Dodać ugotowany ryż i pomidory, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać. Przygotowane cukinie ułożyć w formie, napełnić ryżem, posypać startym żółtym serem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać około 15 minut.