agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

cukinia po żydowsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

cukinia po żydowsku cukinia po żydowsku

cukinia po żydowsku

Składniki:

cukinia po żydowsku

 

  • 2,5 kg cukinia obrana i pokrojona w paski,
  • ZALEWA:,
  • 1,5 szklanki woda,
  • 3/4 szklanki cukier,
  • 1 czubata łyżka Sól,
  • 1 sztuka marchew, cebula,
  • trocę kopru,
  • 0,5 główki czosnek,
  • kilka ziaren pieprz

 

Sposób przygotowania:

cukinia po żydowsku
ze składników: woda, cukier, ocet, sól- gotujemy zalewę (ok 5 minut). zalać wrzątkiem uprzednio pokrojoną cukinie w słupki oraz cebulę pokrojoną w półkola i marchewką. po 3 godzinach wkładać do słoików i zalać tą samą wodą. gotować słoiki 7 minut

Tagi:

cukinia