wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Cukinia serowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Może być to dodatek do dania głównego, podawane z surówka.

Cukinia serowa

Składniki:

Cukinia serowa

 

Sposób przygotowania:

Cukinia serowa
Cukinię myjemy pod bieżącą wodą. Obieramy ze skórki a następnie kroimy na grube plastry. Przyprawiamy do smaku wg własnego uznania. Na koniec obsypujemy plasterki cukinii tymiankiem z każdej strony. Na patelni rozgrzewamy oliwę, kładziemy na nią plasterki i obsmażamy na złoty kolor. Na koniec kładziemy plasterek żółtego sera na każdy plaster i na kilka chwil pokrywką przykrywamy patelnię, tak żeby ser się rozpuścił. Podajemy na ciepło.

Tagi:

sery ser cukinia