Sposób przygotowania:
Cukinia z makaronem, mięsem i pieczarkam
Makaron gotujemy aldente w lekko osolonej wodzie. Na oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę. Mięso mielone podsmażamy na patelni, doprawione solą i pieprzem. Pieczarki obieramy, kroimy na cienkie plasterki i gotujemy w osolonym wrzatku 4 minuty. Mięso mieszamy z cebulą, makaronem, pieczarkami, keczupem i natką pietruszki. Doprawiamy całość solą i pieprzem jeśli jest taka potrzeba. Z cukini ucinamy końcówki, kroimy wzdłuż na połówki i łyżką usuwamy środek z pestkami. Cukinie posypujemy pieprzem i uzupełniamy przygotowanym farszem i wkładamy do piekarnika wcześniej nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok 30 minut. Następnie wyciągamy przykrywamy z wierzchu plasterkami sera zółtego i zapiekamy do rozpuszczenia sera.
edytaha
reanja