halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Cukinia z papryką białą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Cukinia w połączeniu z papryką i pieczarkami jest smaczna .Letnią porą warto jak najwięcej przyrządzać dań z warzyw.

Cukinia z papryką białą i pieczarkami

Składniki:

Cukinia z papryką białą i pieczarkami

 

  • cukinia 1 sztuka
  • papryka biała 30 dag
  • cebula 2 sztuki
  • pieczarki 15 dag
  • kiełbasa cienka dowolna 35 dag
  • koperek siekany 3 łyżki
  • olej 6 łyżek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Cukinia z papryką białą i pieczarkami
Cukinię umyć, obrać, pokroić w paseczki. Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić również w paseczki lub grubą kostkę. Cebulę obrać pokroić w piórka. Kiełbasę obrać z osłonki , pokroić w grubą kostkę.Pieczarki oczyścić , pokroić w plasterki. Do rondelka wlać olej , rozgrzać. Włożyć cebulę, paprykę, pieczarki i na końcu cukinię. Dusimy ok 15 minut , dodać pokrojoną kiełbasę .Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Dodać posiekany koperek . Dusić jeszcze około 10 minut.