Sposób przygotowania:
Cukinia z ryżem
W garnku zagotować wodę, osolić ją. Ugotować w niej ryż zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowany ryż odcedzić. Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na oleju. Czosnek posiekać, dodać do cebuli i razem je zrumienić. Wsypać przyprawy, wymieszać i chwilę je smażyć. Cukinię obrać i pokroić w kostkę (kroiłam z pestkami). Dodać ją do cebuli z czosnkiem i przyprawami. Wszystko wymieszać i smażyć dalej razem tak długo, aż cukinia zrobi się miękka. Ryż wysypać z torebki, dodać go do cukinii, wymieszać i chwilę smażyć. Potrawę doprawić do smaku solą czosnkową. Natkę pietruszki posiekać i dodać do cukinii z ryżem już po zdjęciu patelni z potrawą z ognia, wymieszać.