kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Cukinia zapiekana po włosku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pomidory obrane i bez pestek przesmażyć na oliwie. Posiekaną cebulę również przesmażyć na oliwie.

Cukinia zapiekana po włosku

Składniki:

Cukinia zapiekana po włosku

 

Sposób przygotowania:

Cukinia zapiekana po włosku
Pomidory obrane i bez pestek przesmażyć na oliwie. Posiekaną cebulę również przesmażyć na oliwie. Wymytą cukinię pokrajać na plasterki, dobrze wysuszyć ściereczką i przesmażyć na oliwie, przyprawić solą i pieprzem. Masło przyrumienić z mąką, dodać ubite jaja i utarty ser. W naczyniu do zapiekania, wysmarowanym masłem, układać warstwami cukinię, pomidory, cebulę, polać wszystko sosem. Posypać resztą sera, na wierzchu położyć kawałeczki masła i wstawić do piekarnika na ok. 20 min. Podawać gorące.

Tagi:

sery ser cukinia