czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Cukinie faszerowane

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Cukinie idealnie nadają się do faszerowania i zapiekania na grillu, chrupiące warzywa z mięsem to smaczny pomysł na obiad.

Cukinie faszerowane

Składniki:

Cukinie faszerowane

 

  • 2 nieduże cukinie
  • 25 dkg zmielonej szynki wieprzowej
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 cebuli
  • 1 gałązka lubczyku, 2 gałązki oregano
  • po łyżeczce koncentratów z chili, pietruszki i czosnku
  • sól i pieprz
  • 10 dkg sera żółtego

Sposób przygotowania:

Cukinie faszerowane
Cukinie przekroić wzdłuż na pół i łyżeczką usunąć pestki ze środka. Mięso mielone wymieszać z drobno pokrojoną papryką i posiekaną cebulą i ziołami, dodać przyprawy i starty na grubym oczku ser żółty.

Mięso nałożyć do połówek cukinii i każdą z nich zawinąć w folię aluminiową.

Cukinie ułożyć na tacce aluminiowej i grillować około 40 minut na niewielkim ogniu.