Sposób przygotowania:
Cukinio-wiecWykonanie:
Jak wiecie najpierw obieramy cukinie i wycinamy środki potem ścieramy na wiórka (mamy już przygotowaną więc zabieramy się za dalszą cześć).
Cukier oraz jaja miksujemy na puch ( masa potraja swoją objętość). Dodajemy olej i śmietanę, delikatnie mieszamy łopatką.
Składniki nam się połączyły więc dodajemy cukinię i czekoladę którą ścieramy na wiórka. Formę użyłam tym razem inną lekki kwadrat lub lekki prostokąt można.
Najpierw smarujemy masłem formę i wykładamy papierem do pieczenia teraz delikatnie "wlewamy" ciasto.
Pieczemy w 170 stopniach jakąś godzinę( sprawdzajcie patyczkiem czy się upiekło każdy piekarnik jest inny).
Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy rozpuszczoną białą czekoladą i kiedy przestygnie posypujemy jeszcze wiórkami z białej czekolady, fajnie to wygląda.