Sposób przygotowania:
Deser z cukinii z musem czekoladowym
Cukinię obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach (bez pestek). Odmierzyć 2 szklanki startej cukinii. Dodać do niej cukier. Wymieszać i ugotować do miękkości. Jak cukinia będzie już miękka, zdjąć ją z ognia, dodać do niej sok wyciśnięty z cytryny i galaretkę. Dokładnie wymieszać, żeby galaretka się rozpuściła. Masę ostudzić i przełożyć do 4 małych foremek. Masę odstawić do całkowitego zastygnięcia do lodówki. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać do niej przestudzoną czekoladę. Dokładnie wymieszać i rozłożyć na talerzach. Schłodzić w lodówce. Foremki z galaretką z cukinii zanurzać na kilka sekund we wrzątku i wyciągać galaretki. Układać je na schłodzonym musie. Ciastka pokruszyć, posypać nimi deser na około. Bezy rozkruszyć. Posypać nimi deser. Umyte poziomki rozgnieść. Można je dodatkowo posłodzić. Ugniecionymi poziomkami polać galaretki.