Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Cukiniowa przekąska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka przekąska z ciasta francuskiego z cukinią to mój wczorajszy bardzo udany eksperyment

Cukiniowa przekąska Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cukiniowa przekąska

 

 

Sposób przygotowania:

Cukiniowa przekąska
Do koncentratu dodajemy roztarte w dłoniach zioła prowansalskie, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Ciasto francuskie tniemy na prostokąty o wymiarach 3 na 5 cm i smarujemy cienką warstwą koncentratu. Na każdym prostokącie układamy plasterek dokładnie umytej i osuszonej cukinii. Doprawiamy solą i pieprzem. Zawijamy rogi ciasta na cukinię i posypujemy odrobiną drobno pokrojonej mozzarelli. Pieczemy około 15 minut w 170 stopniach.
Cukiniowa przekąska
Do koncentratu dodajemy roztarte w dłoniach zioła prowansalskie, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Ciasto francuskie tniemy na prostokąty o wymiarach 3 na 5 cm i smarujemy cienką warstwą koncentratu.
Cukiniowa przekąska
Na każdym prostokącie układamy plasterek dokładnie umytej i osuszonej cukinii. Doprawiamy solą i pieprzem.
Cukiniowa przekąska
Zawijamy rogi ciasta na cukinię i posypujemy odrobiną drobno pokrojonej mozzarelli.