Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Cukiniowe gołąbki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo smaczna nadziewana cukinia.

Cukiniowe gołąbki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cukiniowe gołąbki

 

Sposób przygotowania:

Cukiniowe gołąbki
Karkówkę myjemy, wkładamy do garnka i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Mielimy na maszynce. Cebulę bardzo drobno siekamy i szklimy na oliwie. Dodajemy do mięsa. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. W dużym garnku mieszamy mięso, cebulę, ryż, jajko. Doprawiamy solą, pieprzem i kucharkiem. Cukinie obieramy ze skórki. Kroimy na 3-4 części. Wydrążamy miąższ. Wydrążoną lukę wypełniamy przygotowanym nadzieniem. Cukinie układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy wodą spod gotowania mięsa, przykrywamy i pieczemy 40-50 minut w temp. 170 stopni.
Cukiniowe gołąbki
Karkówkę myjemy, wkładamy do garnka i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Mielimy na maszynce. Cebulę bardzo drobno siekamy i szklimy na oliwie. Dodajemy do mięsa.
Cukiniowe gołąbki
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. W dużym garnku mieszamy mięso, cebulę, ryż, jajko. Doprawiamy solą, pieprzem i kucharkiem.
Cukiniowe gołąbki
Cukinie obieramy ze skórki. Kroimy na 3-4 części. Wydrążamy miąższ. Wydrążoną lukę wypełniamy przygotowanym nadzieniem. Cukinie układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy wodą spod gotowania mięsa, przykrywamy i pieczemy 40-50 minut w temp. 170 stopni.