Sposób przygotowania:
Cukiniowe łódeczki
Cukinię umyć przekroić wzdłuż na połówki,małą łyżeczką lekko wydrążyć środki,posolić i doprawić pieprzem łódki. Przygotować farsz: Ryż ugotować w osolonej wodzie tak aby był lekko klejący.Odcedzić Boczek pokroić w drobną kostkę wrzucić na patelnię i zrumienić na dużym ogniu,dodać do ryżu i wymieszać Odstawić aby lekko przestygł,dodać starty na tarce jarzynowej wędzony ser żółty,doprawić do smaku solą i pieprzem.Cukinię lekko skropić olejem ryżowym, nadziewać ,farszem lekko go docisnąć.Ułożyć łódki w naczyniu żaroodpornym wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika i zapiekać około 20 minut.Tak aby cukinia była upieczona ale jednocześnie pozostała lekko jędrna.Ozdobić na talerzu natką pietruszki.Podawać gorące.