Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Cukiniowo paprykowy kociołek.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Cukinia ma tą ogromną zaletę, że śmiało zastępuje kapustę.

Cukiniowo paprykowy kociołek. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cukiniowo paprykowy kociołek.

 

Sposób przygotowania:

Cukiniowo paprykowy kociołek.
Obraną cukinię kroimy w kostkę, zalewamy wodą i dodajemy przyprawy. Gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Jeśli ktoś chce skrócić czas gotowania, należy zawartość garnka przegnieść tłuczkiem do ziemniaków. I teraz dorzucamy pokrojone w kostkę papryki. Cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę i podduszamy na oleju. Dodajemy do garnka. Wędzone mięso ( znakomite są wędzone mostki) gotujemy w osobnym garnku do miękkości. Kiełbasę kroimy w kostkę i dorzucamy do cukinii. Gdy mięso się ugotuje, obieramy i kroimy w kostkę podobną do kiełbasy. Dodajemy do cukinii i kiełbasy i mieszamy. Na koniec dorzucamy koncentrat, ostatecznie doprawiamy i smacznego.
Cukiniowo paprykowy kociołek.
Obraną cukinię kroimy w niewielką kostkę.
Cukiniowo paprykowy kociołek.
Wrzucamy do garnka, zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy.
Cukiniowo paprykowy kociołek.
Papryki to nie tylko smak, ale i ozdoba potrawy.