jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Cukiniowy Misz-Masz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Danie w wiejskim stylu z patelni, ekspresowe w wykonaniu. Wiejska, mocno czosnkowa kiełbasa, pomidory i cukinia w połączeniu z jajkiem smakuje wyśmienicie!

Cukiniowy Misz-Masz Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cukiniowy Misz-Masz

 

 

 

  • 1 średnia , młoda cukinia
  • 30 dag wiejskiej kiełbasy
  • 1 łyżka masła sklarowanego
  • 1 duża cebula
  • 1 duzy zielony pomidor (opcjonalnie)
  • 2 czerwone pomidory
  • 3 jaja
  • sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Cukiniowy Misz-Masz
Myjemy i obieramy warzywa.Cebulę kroimy w kostkę, szklimy ją na maśle. Dodajemy wiejską kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Kroimy zielonego pomidora w drobną kostkę, a czerwonego w cząstki. Wrzucamy na patelnię i dusimy 10 minut. Kroimy cukinię w półplasterki i dodajemy do zawartości patelni. Dusimy kolejne 5 minut po czym dodajemy rozkłócone jaja. Doprawiamy solą, pieprzem czarnym i ziołowym. Gdy jajko całkowicie sie zetnie podajemy danie z dodatkiem pieczywa.
Cukiniowy Misz-Masz
Kroimy zielonego pomidora w drobną kostkę, a czerwonego w cząstki. Wrzucamy na patelnię i dusimy 10 minut.
Cukiniowy Misz-Masz
Kroimy cukinię w półplasterki i dodajemy do zawartości patelni.