Sposób przygotowania:
Leczo z cukinią
Przed rozpoczęciem gotowania szykujemy wszystkie warzywa. Paprykę po umyciu kroimy w cienkie, niezbyt długie paseczki. Cebulę oraz obraną cukinię (wydrążamy srodek) kroimy w zgrabną kostkę. pomidory oparzamy i kroimy w cząstki. Kiełbase kroimy w kostkę lub półplasterki.
na dno dużego garnka wylewamy nieco oleju (tak by zakrył dno), a następnie na rozgrzany wrzucamy cebulkę i czekamy aż się zeszkli, nastepnie dodajemy kiełbasę i po 3 minutach parykę - mieszamy i gotujemy tak 3 minuty.
Następnie dodajemy cukinie, pomidory, wlewamy wodę i dajemy ok 1 łyżeczkę soli i pół łyzeczki mielonego pieprzu.
całość gotujemy pod przykryciem ok 30minut (sprawdzamy by warzywa były miękkie) i podajemy na obiad z dodatkiem chleba.
na dno dużego garnka wylewamy nieco oleju (tak by zakrył dno), a następnie na rozgrzany wrzucamy cebulkę i czekamy aż się zeszkli, nastepnie dodajemy kiełbasę i po 3 minutach parykę - mieszamy i gotujemy tak 3 minuty.
Następnie dodajemy cukinie, pomidory, wlewamy wodę i dajemy ok 1 łyżeczkę soli i pół łyzeczki mielonego pieprzu.
całość gotujemy pod przykryciem ok 30minut (sprawdzamy by warzywa były miękkie) i podajemy na obiad z dodatkiem chleba.