Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Leczo z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczne danie z cukinią i papryką

Leczo z cukinią Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Leczo z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinią
Przed rozpoczęciem gotowania szykujemy wszystkie warzywa. Paprykę po umyciu kroimy w cienkie, niezbyt długie paseczki. Cebulę oraz obraną cukinię (wydrążamy srodek) kroimy w zgrabną kostkę. pomidory oparzamy i kroimy w cząstki. Kiełbase kroimy w kostkę lub półplasterki.


na dno dużego garnka wylewamy nieco oleju (tak by zakrył dno), a następnie na rozgrzany wrzucamy cebulkę i czekamy aż się zeszkli, nastepnie dodajemy kiełbasę i po 3 minutach parykę - mieszamy i gotujemy tak 3 minuty.


Następnie dodajemy cukinie, pomidory, wlewamy wodę i dajemy ok 1 łyżeczkę soli i pół łyzeczki mielonego pieprzu.


całość gotujemy pod przykryciem ok 30minut (sprawdzamy by warzywa były miękkie) i podajemy na obiad z dodatkiem chleba.
Leczo z cukinią
przed rozpoczęciem pieczenia warto przygotowac wszystkie składniki
Leczo z cukinią
smażona cebula daje bardzo dobry aromat, pomidory kolor